Eirassa Kahvakuulaillaan kolmesti viikossa!


Tiesitkö että Kahvakuula on alunperin venäläinen voimailuväline?

Kahvakuulalla harjoittelu on yleensä toiminnallista ja vauhdikasta, ja sillä harjoittelevat pitävät kuulaa erittäin monipuolisena harjoitusvälineenä, jonka avulla voi lisätä voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja tasapainoa. Sen hallinta vaatii kuitenkin hyvää tekniikkaa ja väärin käytettynä saattaa olla suorastaan jopa vaarallinen.

history-kbs

Mutta ei hätää! IDEALfit Eiran  Kuntokeskuksessa kahvakuula harjoittelua opastetaan kolmena iltana viikossa ja tunnit ovat olleet erittäin suosittuja. Eipä ihme – sillä ammattitaitoisten ohjeejien Maarit Kurjen, Jari Ollilan ja Mika Kiiskisen valvovan silmän alla harjoittelu sujuu turvallisesti ja ongelmitta niin aloittelijoilta, kuin jo pidempään harrastaneilta. Haastattelimme kolmea eri treenitaustan omaavaa vakioasiakasta, ja kyselimme heiltä, mikä IDEALfit Eiran kahvakuulatunneissa  koukuttaa:

 

Sanna Sekki
Aloittanut IDEALfit Eiran Kahvakuula-tunnit keväällä 2013

”Olen harrastanut aina liikuntaa, pelasin aiemmin lentopalloa aktiivisesti. Tällä hetkellä lenkkeily ja kuntosali kulkevat kahvakuulatuntien rinnalla. Maaritin tunnit ovat laadukkaita ja sisällöllisesti vaihtelevia. Maaritin tarkka silmä kiinnittää huomiota myös jokaisen yksilölliseen suoritustekniikkaan, joten treenaaminen on turvallista. Tunneilla huomioidaan erityisen hyvin koko kehon toimivuuteen ja huoltoon liittyvät asiat. Kovaa treenaaminen ja turvallinen harjoittelu yhdistyvät tällä tunnilla.  Maaritin välitön ohjaustyyli luo tunneille hyvän tunnelman ja tekemisen meiningin. Tuntisisällöt vaihtelevat usein, ohjaus on kannustavaa ja sopivasti jokaista haastavaa. Osallistujat huomioidaan myös yksilöllisesti. Tunti sopii aloittelijoille sekä kokeneemmille treenaajille.”

Maanantain kahvakuula klo 18:00
Ohjaaja: Maarit Kurki, Urheilufysioterapeutti/valmentaja

________________________________________________

Antti Lehtinen
Harrastanut Kahvakuulaa Eiran IDEALfitissä syksystä 2011

”Urheilutaustani on jalkapallossa, mutta tällä hetkellä treenaaminen  keskittyy kuntosaliharjoitteluun ja ryhmäliikuntaan. Eiran sali on  mukavasti työmatkan varrella ja täällä käy hyvä porukka, jonka kanssa  treenata.
Ohjaajana Jari on ammattitaitoinen ja suoraviivainen. Tunneilla  keskitytään puhtaasti kovaa treenaamiseen ja tekeminen koostuu  pitkälti perusliikkeistä. Jarin crossfit-tausta näkyy tuntien  suunnittelussa: kahvakuulan lisäksi käytössä voi olla tanko,  redcord-köydet tai cardio-laitteita. Tunti on sopii melkein kenelle  tahansa, koska treenit ovat yleensä skaalattavissa kuntotasosta  riippuen ja tekniikoissa opastetaan tarvittaessa.

Keskiviikon kahvakuula klo 18:00
Ohjaaja: Jari Ollila, Crossfit-valmentaja

________________________________________________

Mari Jauhiainen
Aloittanut kahvakuula treenit Eiran IDEALfitissä kesällä 2015

”Olen puhtaasti myöhään aloittanut ryhmäliikuntamimmi. Yksin treenailusta ei tule mitään. Mikan tunti on kaikkein monipuolisin, aina erilainen, ja vaikka tunti on melkoisen rankka, eivät ainakaan minun lihakset kipeydy tai jumita seuraavana päivänä vaikka tietää kyllä tehneensä kunnolla töitä. Mika on positiivinen ja kannustava vaikka pistää liikkujat koville. Huomioi erilaiset tyypit ja korostaa kuitenkin omien voimavarojen ja tuntemusten merkitystä. Periaatteessa tunti sopii kaikille jos aloittelijana malttaa käyttää riittävän pientä kuulaa ja kestää kunnon hitaan kohenemisen. Kovakuntoisimmatkin saavat kyllä tunnista haastetta.”

Perjantain kahvakuula klo 17:30
Ohjaaja: Mika Kiiskinen, Puolustusvoimat

________________________________________________

Oletko kiinnostunut aloittamaan Kahvakuula harjoittelun?
Varaa ilmainen tutustumiskäyntisi tästä!

Tervetuloa kokeilemaan!