JO PARILLA TREENILLÄ VIIKOSSA HUIMIIN TULOKSIIN!

Aloitin salitreenin, sillä minua yksinkertaisesti tympi, etten voinut tehdä haluamiani asioita huonon kuntoni vuoksi. Olin jo jonkin aikaa miettinyt, että pelkkä ulkoilu koiran kanssa ei riitä ja että ”jotain tarttis tehdä”.

Vuodenvaihteen tienoilla tein puolivahingossa ruokavaliomuutoksia ja painoni lähti laskuun. Tämä toi lisämotivaatiota liikunnan lisäämiselle. En ollut käynyt salilla pitkään aikaan, mutta ajattelin salitreenin olevan tehokasta kunnon kohottamiseen sekä toivoin sen auttavan niska-hartiavaivoihini. Viime vuosina julkisuuteen tuodut tavallisten pulliaisten menestystarinat kannustivat myös omalta osaltaan kokeilemaan, mihin itse pystyisin.

Kun tapasin Kaisan ensimmäistä kertaa, juttelimme pitkään omista tavoitteistani ja ajatuksistani treenin suhteen. Yksi tärkeimmistä tavoitteistani oli päästä treenaamaan kesällä Eltsuun Kaisan kanssa, sillä haaveenani oli elvyttää lapsuuden yleisurheiluharrastusta ja päästä kentälle ”leikkimään”.

Päätimme lähteä liikkeelle tapaamalla yhteistreenin merkeissä kerran viikossa. Tämän lisäksi tein viikoittain yhden omatoimisen treenin salilla. Jo ensimmäisellä tapaamiskerralla sain saliohjelman, jonka kävimme yhdessä läpi: Kaisa tarkisti oikean suoritustekniikan ja löysi sopivat painot lähtötasolleni.

Vaikka kolme kuukautta tuntuu suhteellisen lyhyeltä ajalta, olen huomannut osittain aika huikeitakin muutoksia! Ensimmäiset lämmittelyt cross-trainerilla tuntuivat älyttömän raskailta; tuntui, että puolitoista minuuttia riittää. Muistan miettineeni, että olisi kyllä aika huimaa, jos jonain päivänä pystyisin crossarilla viuhtomaan kymmenenkin minuuttia. Tätä nykyä jopa puoli tuntia juoksumatolla sujuu:)!

Koen, että Kaisan tekemä ohjelma on todellakin tehty juuri minua varten. Ohjelmassa ei ole yhtään minulle vastenmielistä liikettä ja tämänkin vuoksi treeni on sujunut ”kivuttomasti”. Kaisalla on ollut muutenkin ollut hirveän iso merkitys, sillä treeni on ollut tehokasta ja monipuolista. Välillä olemme tehneet esimerkiksi kuntopiiriä ja toisena päivänä treeni on keskittynyt potkunyrkkeilyyn. En varmasti olisi treenannut ilman Kaisaa samassa mittasuhteessa, sillä jo mahdollinen väärä tekniikka sekä laitteiden käyttö olisivat hyvinkin voineet tiputtaa kokemattoman treenaajan intoa. Kaikista tärkeintä yhteistyössämme on kuitenkin ollut Kaisan kannustus. Kaisa on tsempannut ja uskonut minun pystyvän tekemään enemmän kuin itse olisin kuvitellutkaan. Ja niinpä vain olen pystynytkin!

Kuntoni on noussut kohisten ja olen yleisestikin ottaen aktiivisempi. Vaikka unenlahjoissani ei koskaan ole ollut valittamista, on uni nykyään laadullisesti parempaa. Olen henkisesti vireämpi ja treenin tuoma melkeinpä euforinen fiilis saattaa kantaa montakin päivää.

Mikäli joku miettii treenin aloittamista IDEALfitissä, kannattaa kokeilla vaikka kuinka hirvittäisi, sillä IDEALfitillä on ollut mukava tunnelma. Moni varmasti ajattelee, että kuntoon päästäkseen pitää treenata viisi kertaa viikossa ja miten sitä ehtii kun elämässä on niin paljon muutakin. Vaikka kokonaisuus ratkaiseekin, on kaksikin kertaa viikossa oikein hyvä tahti tuloksiin!

  • Maria H.

[sg_popup id=”2″]treenaa3kertaaveloituksetta[/sg_popup]