Pirjo-Leena Valavuorella 65, on takana reilu kaksi kuukautta yhteisiä treenejä fysioterapeutin valvovan silmän alla. Olemus on fysioterapeutti Dan Blommendahlin mukaan muuttunut huomattavasti kahden kuukauden aikana ja energiatasoissa on aivan silmin havaittava muutos. Haastattelimme Pirjo- Leenaa, millaisia kokemuksia tämä ensimmäinen yhteinen treenijakso on herättänyt.

Idea avun hankkimisesta syntyi kesällä, sillä Pirjo-Leena halusi parantaa ketteryyttä, kehittää tasapainoaan, sekä saada jalkoihin hiukan lisää voimaa. Yhteistä treenitaivalta on takana nyt noin kaksi kuukautta. ”Parhaiten treenien vaikutukset huomaa ihan tavallisessa arjessa, sillä oloni on todella paljon kevyempi ja vetreämpi tällä hetkellä”, hän kertoo hyväntuulisena. ”Kenkien sitominen ja matalalta nojatuolilta ylösnouseminen sujuvat esimerkiksi todella paljon aiempaa helpommin”, hän nauraa.

Vuosia sitten Pirjo-Leena on käynyt omatoimisesti kuntosalilla ja viime vuosina hän on osallistunut Ryhtiä Rankaan ryhmäliikuntatunneille. Nyt ryhmäliikuntatunnit ovat vaihtuneet kuntosaliharjoitteluun ja salitreenejä tulee viikossa tehtyä kolme. Mukana kulkee aina fysioterapeutin suunnittelema treeniohjelma, ja liikkeiden tekniikka on yhdessä harjoiteltu oikeaksi. ”Yhteisten treenien kautta olen oppinut ymmärtämään miksi liikkeitä tehdään ja mihin niiden pitäisi vaikuttaa”, hän kertoo. ”Ohjatut treenit ovat tuoneet myös turvallisuutta, sillä nyt tiedän varmasti, että suoritan liikkeet oikealla tekniikalla”. hän iloitsee.

Haastattelun päätteeksi Pirjo-Leena ampaisee tuolilta hyvinkin ketterästi, sitoo kengännauhat helpon näköisesti ja lähtee energisenä pitkin Eiran salin portaita jatkamaan päiväänsä.

sdr

cof

cof